woensdag 26 oktober 2011

Gastblog: DIY krukje stofferen


Ik kwam dit krukje tegen bij de kringloopwinkel. Roestig, vies en het rode skai is niet helemaal mijn smaak, maar met een beetje do it yourself is er wel iets leuks van te maken…

Wat heb je nodig:
-  Oud krukje (van zolder of de kringloop)
-  Schuurmiddel en schuursponsje
Leuk stofje (ik kocht het uilenstofje bij VANMARIEKE)
-  Nietpistool
-  Strijkijzer
-  Eventueel strijkvlies of strijkvinyl

Maak voor je begint het krukje goed schoon. Roestplekjes op het chroom zijn goed te verwijderen met een schuursponsje en wat schuurmiddel.

Zet het krukje op de kop op de achterkant van de stof en omlijn het krukje met een potlood. Let hierbij op hoe het patroon op de bovenkant van het krukje wordt en of je het zo mooi vindt. Knip daarna ruim om de lijnen uit, zorg dat er genoeg ruimte is om de stof aan de onderkant vast te nieten.

Strijk de stof kreukvrij.
Eventueel kan je nu ook strijkvlies of strijkvinyl op de stof strijken. Ik heb gekozen om strijkvlies op de achterkant van de stof te strijken om de stof iets meer stevigheid te geven. Met strijkvinyl kan je de stof lamineren, hierdoor krijgt de stof een waterafstotende laag en kan je het krukje dus met een natte doek afnemen.

Zet het krukje weer ondersteboven op je stof, zoals je het bij stap 1 hebt uitgetekend. Niet vervolgens alle lange kanten met één nietje vast, zorg dat de stof goed strak om het krukje zit. Niet daarna de hoekjes zo strak mogelijk vast, zodat je zo weinig mogelijk plooien krijgt. Wanneer alle hoekjes vast zitten kan je met de afwerking beginnen en alle loszittende stukken vast nieten. Eventueel de stof nog wat bij knippen als dit nodig is.  


Draai het krukje om en taaadaaaa! Zo goed als nieuw! :)
Succes! xxx Jannie

3 opmerkingen:

  1. Oooh eindelijk weer een blogje.... En JeeeeeJ!!! wat leuk!!! En natuurlijk een uilen stofje.... Leuk gemaakt Jannie.... ben benieuwd naar een volgend DIY. (de mijne is toevallig bijna af ;-)

    En Daf.... heb je al zin in volgende week????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Woooow jij hoort in de Haak & smaak club! Leuk gedaan Jipperina! xx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...