zaterdag 12 december 2015

Muts met reliëf stokjes


Het is volgens mij nog nooit eerder voorgekomen dat ik zelf model stond voor mijn gehaakte ontwerpen. Maar hier is ie dan! Ik vind hem erg cool geworden en nog lekker warm ook. En zoals altijd makkelijk te maken, geen ingewikkelde patronen, maar lekker haken en ondertussen tv kijken. Ideaal!

Ik werkte hier met wat oude restjes van de Zeeman, de Nigar. Het is 75% acryl en 25% wol. Perfect voor een muts. Ik gebruikte haaknaald nummer 6.

Begin met het aantal losse dat geldt voor de omtrek van jouw hoofd. Ik gebruikte er ongeveer 50. Maak de ring compleet met een halve vaste, let goed op dat de ring niet gedraaid wordt. 
Begin de rij met 1 losse en begin in de volgende losse met een stokje. Haak in elke steek een stokje tot je aan het einde bent van de toer. Gebruik weer een halve vaste om de toer te eindigen. De halve vaste komt in de eerste stok van de toer. Begin dan weer met 1 losse en haak 'voorlangse' stokjes. 
(weet je niet precies hoe die moet dan kan je hier klikken voor een uitleg filmpje )Om een beetje een hangend model te krijgen (wat is "slouchy" in het nederlands?!) haakte ik 20 rijen in totaal. Ben je aan het einde van de 20e rij? Houdt een lange draad over zodat je deze door de laatste rij kan halen en zo de bovenkant strak dicht trekt. 
(klik HIER voor een uitleg-filmpje)

Succes en als ie af is; veeeeeel plezier ermee en geniet van je warme oren :)
11 opmerkingen:

 1. Coole muts én sjieke foto's!
  Ben toevallig ook een muts aan het haken en zelf iets aan het proberen...
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is mega gaaf en staat je super en ehhh je moet vaker voor model spelen want het zijn top foto's geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste,

  ik ben op zoek naar het haakpatroon van pennenbakje kerst ? afkomstig van haak met smaak ... Ben ik bij U op het juiste adres hiervoor ?
  elke.troubleyn@skynet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi all dear !!
  great article and information, with your blogcomment.
  I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much.
  uplay365

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thank you so much for the detailed article.Thanks again.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben op zoek naar het haakpatroon van pennenbakje kerst ? afkomstig van haak met smaak ... Ben ik bij U op het juiste adres hiervoor ?

  ทางเข้า ยูเพลย์365
  VSCR888

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...