maandag 16 januari 2012

Gastblog: Kaarskopjes DIY!

Vandaag een DIY uit de oude doos. Ik heb deze kopjes al een lange tijd geleden gemaakt, dus heb helaas geen foto's van het hele proces. Maar het is zo makkelijk dat de uitleg vast en zeker voor zich spreekt. 


Dit heb je nodig:
- oude koffiekopjes
- oude kaarsen
- lont (of wanneer dat mogelijk is de lont uit de oude kaarsen gebruiken)
- een kom geschikt voor de magnetron
- satéprikkers

Snijd de kaarsen in stukjes, als de lont nog lang genoeg is probeer deze dan te bewaren. Het in stukken snijden van de kaarsen gaat best lastig, maar is dan ook gelijk het lastigste stukje van deze DIY. Doe vervolgens de blokjes in een kom. Doe de kom in de magnetron en smelt het kaarsvet op een lage stand, dit duurt ongeveer 15 minuten, maar houd het vooral zelf goed in de gaten. Knoop ondertussen de lont om de satéprikker, leg de satéprikker horizontaal op het kopje zodat het lange deel van de lont precies in het midden van de kopjes hangt. Giet vervolgens het gesmolten kaarsvet in de kopjes en laat het afkoelen. 
Satéprikker loshalen, lont bijknippen en klaar!

xxx Jannie


PS: Nu we toch zo lekker duurzaam bezig zijn, nóg een recycle tip. Bewaar een paar weken je lege flesjes en tadaaa:


Leuke vaasjes voor je bloemen! 


5 opmerkingen:

  1. Super leuk! Nu weet ik meteen wat ik moet doen met al die lege flesjes en glazen potjes die al lang naar de glasbak moesten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gorgeous! Wish I could find some great tea cups like those! Thanks so very much for sharing on Craft schooling Sunday!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...