Worteltaart!
Tijd voor een smaak blog!
Dit keer maken we een ''gezonde'' worteltaart. Ik heb ooit voor het eerst een wortel taart gegeten bij een high tea en sindsdien wilde ik er altijd al één of twee zelf maken.
Dit keer maken we een ''gezonde'' worteltaart. Ik heb ooit voor het eerst een wortel taart gegeten bij een high tea en sindsdien wilde ik er altijd al één of twee zelf maken.
En vandaag was dan de dag.
Eerst heb ik op internet gezocht voor een recept en dit heb je nodig:
Eerst heb ik op internet gezocht voor een recept en dit heb je nodig:
- 1 winterwortel {circa 200 g}
- 200 g boter
- 150 g fijne kristalsuiker
- 2 eieren
- mespuntje zout
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneel
- 100 g verse roomkaas
- 125 g poedersuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 bakje gepelde walnoten
Ok check check alles in huis gehaald. Op de fiets door de zon in januari wie had dat gedacht?
Je begint met het voorverwarmen van de oven op 175 garden celcius en je bakvorm in te vetten of te bekleden met bakpapier.
Daarna smelt je 150 gram boter en dun rasp je de wortel. Zet wat van de geraspte wortel apart voor het decoreren. Meng de boter, wortel, kristalsuiker, eieren en een mespuntje zout met een mixer of garde.
Zeef de bakmeel en voeg dit samen met het kaneel toe. Roer als laatste de blanke rozijnen erdoor en het beslag is klaar om in de bakvorm gegoten te worden.
Bak de wortel taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin. Terwijl de taart lekker aan het bakken is {wat ruikt het lekker}, ga je verder met het roomkaas glazuur.
Zorg ervoor dat de rest van de boter zacht is. Meng dit met de poedersuiker, vanillesuiker en de roomkaas met de mixer totdat er een glad glazuur ontstaat.
Als de taart klaar is laat je hem eerst even afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
Als je het glazuur erop hebt gesmeerd kun je de geraspte wortel er over heen strooien en de walnoten erop leggen.
Taadaa je worteltaart is klaar!
Eet smakelijk =)
Omdat ik niet kon wachten om een stuk te eten heb ik ook een wortel cupcake gemaakt. Je houd het recept aan alleen de baktijd is verkort naar ongeveer 30 minuten {check altijd of je cupcakes gaar zijn} en je gebruikt cupcake vormen.
Wowowow en wat smaakte hij goed! Heerlijk recept, aanrader!
BeantwoordenVerwijderenXXX Daf
he bah, worteltaart :P Ik ben miss 1 vd weinige, maar ik vind dat dus echt niet lekker, brr...
BeantwoordenVerwijderenMaar ik vind die van jullie er wel mooi uit zien hoor!!
xxx Tamara
Hij ziet er prachtig uit. Met m'n nieuwe mixer ga ik 'm misschien ook wel bakken. Maar hoeveel blanke rozijnen moeten er dan in?
BeantwoordenVerwijderenDerkje
Leuke blog heb je ! ik ben een nieuwe volger !
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Franca
www.craftingcrochet.blogspot.com
Mmmmm, precies wat we nodig hadden met dit weer. Vanmiddag gaan we cupcakejes bakken! Dank!
BeantwoordenVerwijderenOeps vergeten erbij te zetten, 125 gr rozijnen Derkje!!
BeantwoordenVerwijderenHi! Toevallig vandaag ook worteltjes taart gegeten! (met tom, maar die moest appeltaart :P die vond worteltjes taart eng) Was heerlijk!!! XXX Ri
BeantwoordenVerwijderenJammie! Ziet er heerlijk uit!! :D
BeantwoordenVerwijderenJeetje dat ziet er goed uit en klinkt lekker.
BeantwoordenVerwijderenMisschien iets voor na mijn operatie, want op dit moment is dit absoluut verbonden voedsel voor mij.
Ik hou me aanbevolen voor een stukje overheerlijke taart, na mijn operatie en revalidatie.
Jullie zijn goed bezig LOL
woow en hij was heerlijk!!!
BeantwoordenVerwijderenxxxx
Dit recept ga ik zeker eens proberen. Heb vorig jaar voor het eerst worteltaart geproefd en ik had niet verwacht dat het zo vurukkuluk kon zijn!
BeantwoordenVerwijderen