dinsdag 20 maart 2012

Feestslinger DIY 6

Herken je dat? Je bewaart je plastic tasjes om ze te hergebruiken, maar ondertussen zijn het er zoveel dat je ze nooit meer allemaal nodig zal hebben. Gelukkig hebben we daar een oplossing voor! 

Volgende week viert Daphne dat ze een jaar geleden, dankzij haar donor, nieuwe longen mocht ontvangen. Tot die tijd hebben we elke dinsdag een slinger DIY geplaatst en dat is ook precies wat we van deze oude plastic zakken gaan maken!


Wat heb je nodig?
- Plastic tasjes in verschillende kleuren
- Touw
- Nietmachine
- Grote borduurnaald
- Schaar
K
nip de plastic tasjes in cirkels van 5 tot 15 cm. Hoe meer verschillende formaten je maakt hoe mooier je bloemen worden. De cirkels hoeven niet perfect rond, hoe meer imperfectie hoe beter ;-)


Leg de cirkels op elkaar van groot naar klein. Gebruik verschillende kleuren door elkaar.


Vouw de cirkels zo samen dat aan de voorkant de vorm van een bloem ontstaat en aan de achterkant een punt. Niet deze punt vast. Haal daarna de blaadjes aan de voorkant wat uit elkaar tot een mooie bloem.Wanneer alle bloemen klaar zijn rijg je met behulp van de borduurnaald het draad door de bloemetjes. Verdeel de bloemetjes gelijkmatig aan de draad en je bent klaar!
Ook heel geschikt voor feestjes buiten! :-)

xxx Jannie

6 opmerkingen:

 1. Wow leuk! Wat een goed idee om je plastic tassen zo te recyclen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk idee, ik barst van de tasjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere suggestie weer........creatieviteit ten top.
  Hopelijk kan deze slinger snel bij Jannie hangen..........als ze is hersteld van de OK.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jan hij is echt super leuk!!! Wat een origineel idee weer en je verhaal over het tasjes bewaren en er vervolgens in omkomen is volgens mij voor iedereen heeeeeel herkenbaar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. LOVE it! Could you please ad this to the beginning of the party on Sunday? That way more people will see it! all the best!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...