maandag 19 maart 2012

Gastblog: DIY Piñata!

Er was er 1 Jarig, hoera, hoera! Naast de ballonnen en slingers hoorde er natuurlijk ook een zelfgemaakte versiering bij, dit keer een pinata.

Wat je nodig hebt:
- Crêpe papier in de gewenste kleuren
- Stevig karton
- Plakband of tape
- Schaar
- Stift
- Liniaal
- Lijm

Om te beginnen teken je op het stuk karton je 2 cijfers in de grootte die je wilt. Eén voor de voorkant van de piñata en één in spiegelbeeld voor de achterkant.
Ook knip je een recht, lang stuk karton uit die helemaal om je cijfer heen kan. Als je niet een stuk karton hebt die lang genoeg is voor 1 lang, recht stuk, kun je ook meerdere kleine stukjes gebruiken. Die zijn ook handig voor eventuele bochten en hoekjes.

De rechte stukken karton wikkel je om je cijfer heen zodat je een omhoog staande rand krijgt en je plakt hem vast met stukje plakband of tape. Ook tussen de eventuele korte stukken karton plak je tape voor extra stevigheid. Houdt aan de bovenkant een stuk open voor het vullen.

Als je de rand rondom hebt geplakt, kan de andere kant van de cijfer erop geplakt worden zodat je een 3D cijfer hebt.
Aan de bovenkant heb je een stuk open waardoor je de confetti en eventuele snoep kunt doet. Ook prik je aan de bovenkant 2 gaten voor het touw om de piñata op te hangen. Door het gat kun je het touw makkelijk door beide gaten steken. Daarna maak je het gat ook dicht met een stukje karton en tape.


Nu verder met het crêpe papier. Je knipt repen van je stuk crêpe papier af in de breedte die het best op je piñata past. Ik had repen van 10 cm en mijn piñata is 65 cm hoog. Je kunt hierbij zelf kijken hoe hoog je je piñata en hoe breed je je repen crêpe papier wilt.
De repen knip je aan de brede zijkanten in tot vlak voor het midden. Let op: niet teveel doorknippen in verband met het vouwen later.

Als je een patroon op je piñata wilt is het handig om die voor het plakken erop te tekenen.
Daarna rol je je eerste reep crêpe papier uit en knip je je stukken op maat voor je patroon uit. Daarna vouw je de stukken dubbel. Je doet lijm op de plekken waar je begint en plakken maar!
En nog meer plakken...
Onthoud: geduld is een schone zaak ;)Na veel geknip en beplak is je piñata klaar!
Groetjes Kim!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...