dinsdag 30 oktober 2012

Gastblog: Einde van de Donorweek

donorweek donor ja of nee orgaandonatie

Vorige week was het Donorweek in Nederland en daarom stonden ook onze blogs in het kader van orgaandonatie. Kim legde aan het begin van de week hier op een mooie manier uit waarom het zo belangrijk is om je keuze te registreren.

Gisteren werd bekend gemaakt dat de Donorweek ruim 38.000 registraties heeft opgeleverd. Waarvan 75% JA heeft ingevuld!
Waaauwww! Wat een goed nieuws! 

Maar helaas heeft nog lang niet iedereen zijn keuze geregistreerd en dit betekend dat nabestaanden vaak op het lastigste moment van hun leven voor een keuze staan waar ze nog nooit eerder over nagedacht hebben. En dan misschien wel een keuze maken waar ze later spijt van krijgen. Juist daarom is het belangrijk om samen over orgaandonatie te praten en je keuze te registreren.
Het liefst natuurlijk met Ja, ik geef toestemming. Kies ervoor om een held te zijn en na je overlijden tot wel 8 mensen te redden van de dood. En daarmee ook een heel nieuw leven met zoveel nieuwe mogelijkheden te geven.

 Hopelijk komt er ooit een moment waarop er geen 1300 mensen meer wachten op een orgaan. En er geen 150 mensen per jaar hoeven te overlijden, omdat het orgaan voor hun te laat kwam. 

Eigenlijk ga ik er stiekem vanuit dat al onze volgers al lang allemaal donor zijn, omdat ze hebben gezien wat een nieuw leven wij alledrie hebben dankzij onze nieuwe longen. En hoe dankbaar wij nog elke dag zijn naar onze donor! 

Ben je al donor, praat er dan met zoveel mogelijk mensen over en probeer iedereen te overtuigen van het belang van het registreren als orgaandonor.

Of
 heb je het al die tijd nog steeds voor je uit geschoven om je keuze vast te leggen in het donorregister? Ga dan nu echt naar http://www.jaofnee.nl 

BEDANKT! 

xxx Jannie

Ps: Heb je nog vragen rondom orgaandonatie? Op de website van de Transplantatie Stichting staat veel informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...