dinsdag 9 oktober 2012

Hans Haakse weet raad!

“Lieve Hans”

In deze nieuwe 2- wekelijkse rubriek mogen lezers van Haak& Smaak vragen stellen aan Hans Haakse over hun favoriete bezigheden en hobby’s. Vragen naar haakensmaak@live.nlKlazien uit Tubbergen schreef ons:

Lieve Hans. Ik heb een hele lieve vriend maar hij ergert zich dikwijls als ik ’s avonds laat nog even snel mijn haak- en breinaalden tevoorschijn haal. Wat moet ik doen?


Lieve Klazien,

Er is een weid en breid misverstand dat mannen niet van haken of breien houden. Sterker nog, ik ken genoeg mannen die niets liever zouden doen dan gezellig op hun balkonnetje in de zon een of twee rondjes fantasiesteken te maken of een breipatroon voor een blauwe WC bril in elkaar te zetten. Het echte probleem is dat haken geen goed imago heeft. 
Er was ooit een tijd dat de aanvoerder van Feyenoord dapper de wei instapte in door zijn vriendin geblokt gebreide voetbalkousen en met onder zijn shirt in de winter een stevig rood-wit-zwarte borstrok tegen de kou.
En wie herinnert zich niet meer de tijd van de nozems, van de Dijkers en de Pleiners, van de Kikkers en de Bullen, van de Sjorsklanten en de Rockers en van de Natnekkers en de Vetkuiven. Allemaal op hun Kreidler of hun Puch met een door hun moeder gebreide meterslange sjaals drie keer om hun nek gedraaid, die dartel achter hen aan wapperden in de wind net zo lang tot hij verstrikt raakte tussen de spaken van het achterwiel (verklaart gelijk waarom al die jongerengroepen zo snel weer zijn uitgestorven).
Toen was haken en breien hot, het was een onderdeel van het dagelijks leven, van de dagelijkse cultuur, van het bestaan en van ons mens zijn.
Ik denk stiekem dat dit nog steeds zo is maar zal dat volgende keer wel eens uitleggen.
Nu jouw vraag, heb je er wel eens bij stilgestaan dat haak- en breinaalden een sterke gelijkenis vertonen met het fallus symbool en dat wanneer jij zo laat op de avond snel nog even wat concurrenten voor je vriend tevoorschijn tovert, de beroemde “penisnijd” op tafel komt. Mijn advies aan jou is of de brei- en haaknaalden van een kleurrijk gebreid hoesje te voorzien met de gehaakte woorden erop “Only use in emergencies” of wat vroeger met je vriend de koffer in te duiken en wanneer hij , zoals gewoonlijk binnen 5 seconden onder zeil is, alsnog bij kaarslicht snel je ijzeren of plastic vriendjes tevoorschijn te halen.

3 opmerkingen:

  1. Jeetje, verborgen talent. Heerlijk om te lezen en waar! Geniet van deze mooie dag en Hans Haakse.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha die Hans! Ben super benieuwd naar de volgende ingezonden brief! xxx

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...