woensdag 9 mei 2012

Gastblog: Moederdag chocoladecake!

Zondag is het moederdag, tijd om je moeder (of jezelf ;-)) te verwennen met een ontbijtje op bed!

En wat is er lekkerder dan een chocoladecake? We hebben een handig (want voor maar één persoon) en snel (want te maken met de magnetron) recept voor je opgezocht. Het is een recept van Yvette van Boven uit het boek 'Home Made Winter'. Morgen verschijnt haar nieuwe boek 'Home Made Zomer', misschien gelijk een leuke kadotip! 

Chocolade cake voor 1 persoon magnetron

Ingrediënten voor één persoon:
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels suiker
- 1,5 eetlepel cacao
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels melk
- 1 ei

Eventueel kan je nog 3 eetlepels chocoladechips, geraspte chocolade of rozijnen toevoegen. Of de cake serveren met suikerstroop, appelstroop of een scheutje likeur.

Voor de versiering heb je nodig:
- Papier
- Potlood
- Schaar
- Poedersuiker

Doe de droge ingrediënten in een mok en meng alles goed. Voeg het ei toe en klop het goed door. Giet de melk en olie erbij en klop het geheel weer. Roer als laatst de chocoladechips of rozijnen erdoor als je die gebruikt.

Zet de mok in de magnetron en bak het beslag 3 minuten op 1000 watt (mijn magnetron gaat niet verder dan 900 watt, maar met 3,5 minuut in de magnetron ging dat ook prima). Als je geen magnetron hebt vervang je de bloem door zelfrijzend bakmeel en giet je het beslag in een ingevet schaaltje. Bak het cakeje ongeveer 20 minuten op 180 graden. 

Knip voor de versiering een hartje of bijvoorbeeld de voorletter van je moeder uit papier. Hou het papiertje boven je cakeje en strooi er poedersuiker overheen. 


Eetsmakelijk!

xxx Jannie

3 opmerkingen:

  1. Ik had het recept ook al op pinterst gevonden. Het is echt gemakkelijk en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi, ik kreeg 'm afgelopen vrijdag ook al van mijn moeder ;). In feit een beetje hetzelfde als een chocoladefondantje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ga ik vandaag met mijn kleindochter maken voor moederdag! bedankt! Itty

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...